Üzenőfal minden téma


 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

 

 KFKI V. Módosított időpontok

   

 Önhibánkon kívül módosítanunk kell két hazai meccsünk időpontját.
Az 5. forduló  KFKI V. - Mavex IV. 2023-FEB-8. meccset Szuchányi Judittal egyeztetve március 1.re halasztjuk, mert a gimnázium, ahol játszunk jan. 29-febr.12-ig zárva lesz.
A 10. forduló KFKI V. - P.P.S.E. VII. 2023-MÁR-15. meccset a versenynaptár szerint ünnepnapon kellene lejátszanunk, ezt is át kell tennünk.
Hadai Ferenccel egyeztetve ezt a meccset április 8-ra halasztjuk.
Kérem szépen, hogy a honlapon módosítsátok a dátumokat!
Szalay Kati

Szalay Istvánné 2023-01-26-15:58


 

 Csepeli Pingpong Club

   

 Január 22-én ker II - ker I versenyt szervezünk!
Részletek a honlapon: https://pingpongclub.hu/esemenyek/124-verseny-01-22

Csepeli Pingpong Club 2023-01-12-18:06


 

 Fontos a halasztásokról

   

 T. Sporttársak!

Szabó Miklós (BEAC) építő javaslata alapján mostantól a meccskiírásoknál -bejelentkezés után- már az eredmények bevitelét megelőzően is lehet megjegyzést írni.

Halasztásnál pl. hasznos lehet, ha a megállapodást a felek rögzítik, ill. a későbbi lejátszás várható idejét, okát megjelölik.

Ill. a szervezők itt jelezhetik a halasztás tudomásul vételét.

Horváth András 2023-01-11-00:15


 

 Fontos a halasztásokról

   

 Üdv mindenkinek! Régebben, ha jól tudom volt egy olyan szabály, hogy az utolsó 3 fordulóban, s ez őszre-tavaszra egyformán vonatkozott, nem lehet halasztani!

Szabó Attila 2022-12-21-23:26


 

 Játék jogok, verseny engedélyek

   

 Sziasztok!

A ponger működik és ebből az következik, hogy aki más csapatból jön annak átigazolási kérelmet kell intéznie, ellenkező esetben ütközünk a pongerrel. Sajnos ennek díja is lesz, de nem nálunk, hanem a MOATSZ-nál. Miután dec 20-ig tarta az átigazolási szezon, kérlek intézzétek időben..

üdv: Laci

Oláh László 2022-11-29-06:15


 

 Versenykiírás aktualizálása

   

 T. Sporttársak!

A csapatbajnokság versenykiírása módosításra került, visszavonásig érvényes, az aktuális évadra vonatkozó kiegészítéseket, nevezési-, pót- és egyéb díjakat a tárgyévre aktualizált "Versenykiírás és Versenyszabályzat 1.számú melléklete" tartalmazza.

A dokumentumok a "Letöltés" menüben találhatók.

Horváth András 2022-11-18-14:31


 

 Tegyük fel az eredményeket

   

 A szezon elején volt olyan felvetés, hogy az eredmények bevitelére 3 naptári nap álljon rendelkezésre, ezen túl a rendszer halasztásként kezelné a késedelmes adatszolgáltatást, (halasztási díj kivetésével).

Már azért is, mert tapasztalatunk alapján néhányan kummantanak a halasztással, megoldják "okosba" :)

Ebben az esetben tiszta lenne a helyzet, ha egy meccsnek nincs a kiírt időpontban eredménye az szankcionálva lenne...

Az Elnökség ezt a lehetőséget idén elvetette, ha továbbra is fennáll a probléma újra megfontolásra kerül...

Kérjük az eredmények mielőbbi felvitelét, ERRE SZÁMOS TECHNIKAI LEHETŐSÉG áll rendelkezésre!

"Miért nincs szankcionálva az eredmény felvitelének elmaradása ugyanúgy, mint a Bp. bajnokságban? Ezen a héten (Ker. 1/1. 10. ford.) több eredmény hiányzik, mint ami fel lett víve."

Horváth András 2022-11-18-12:04


 

 jogosulatlan játék

   

 Az ügyben jövő hét közepén várható döntés, amikor Oláh Laci megérkezik, ő tisztje az ilyen ügyekben eljárni.

Valószínűleg -amennyiben helyesek az információk- a két jogosulatlan meccs eredményét törölni fogja. (Magasabb bajnokságokban ilyenkor az egész meccs eredményét érvénytelenítik a vétlen fél javára...)

Kérjük a csapatokat, hogy csak nevezett játékosokat játszassanak, új személy nevezése nem egy bonyolult procedúra és illetékmentes (ált. egy e-mail).

Kérünk mindenkit, hogy az ilyen típusú (fegyelmi) ügyekben észrevételeivel forduljon közvetlenül a fent nevezett személyhez, mert az üzenőfalon való "kiteregetés" nem túl elegáns az érintettekkel szemben (ártatlanság vélelme - ha már jogászkodunk). Mivel Laci külföldön tartózkodik, egyenlőre nincs információ arról, hogy hozzá érkezett-e nevezés az elmúlt időszakban.

Horváth András 2022-11-18-11:27


 

 jogosulatlan játék

   

 Az én véleményem az, ha lenne egy jogász által is "látott" versenyszabályzat, akkor nem lennének talán joghézagok, és jogértelmezési problémák. De amíg egy versenyszabályzat nem megfelelő jogilag, addig mindig lesznek gondok.  Ennek úgy kellene működni, hogy a korábbi jogértelmezés problémákat is át kellene vezetni, és azt egyértelművé kellene tenni a versenyszabályzatban. Lásd tavalyi  jogvitám.

Nagy Tibor 2022-11-18-08:37


 

 vezetéknév helyesbités

   

 Kérném a BVSC-Zuglo játékos Rogi Béla nevét Rogl Bélára helyesbiteni.
Udv. Nagy Kálmán

Nagy Kálmán 2022-11-16-10:00


 

 vezetéknév helyesbités

   

 Kérném a BVSC-Zuglo játékos Rogi Béla nevét Rogl Bélára helyesbiteni.
Udv. Nagy Kálmán

Nagy Kálmán 2022-11-16-10:00


 

 jogosulatlan játék

   

 Mivel a kerületiből feljutás, budapestiből kiesés van, elfogadható, hogy a MOATSZ alá tartozó kisebb rendű szervezet a kispesti szövetség (különben hogy játszhatnának felfelé?).
Ez esetben érthető az is, hogy lehet játszani a MOATSZ-os versenyengedéllyel az azonos csapatban. Sokaknak (pl. nekem is) a MOATSZ-os versenyengedélyszámom szerepel.
Ahogy Fanni írta, bár bejelentési (kerületben) kötelezettség van, jogosulatlan játéknak mégsem érzem, hiszen az adott klub játékosa, aki fent nincs kiemelve!!!
A bejelentési kötelezzetség véleményem szerint az ellenőrzést segíti (így jelen esetben nem), de hogyan mondhatná egy alszervezet(!) jogosulatlannak a játékost, ha a főszervezet elfogadta annak nevezését???

Bartha Zoltán 2022-11-14-21:46


 

 jogosulatlan játék

   

 Nos, ezt Horváth András írta lentebb : "új játékos versenyeztetésének szándékát legalább a meccs kezdete előtt 24h-val jelezzék" , s szerintem is az a döntő jelen esetben, hogy ez megtörtént e  BEAC részéről a kispesti bajnokság lebonyolítója felé emailben, telefonon,stb. Mert, ha nem, akkor lehet jogilag csűrni-csavarni a dolgot, de nem fogadható el egy csapattól sem az, hogy csak úgy asztalhoz állítsanak bárkit, amikor úgy gondolják. Hisz hová vezetne ez!? )))

Szabó Attila 2022-11-14-14:29


 

 Tegyük fel az eredményeket

   

 Miért nincs szankcionálva az eredmény felvitelének elmaradása ugyanúgy, mint a Bp. bajnokságban? Ezen a héten (Ker. 1/1. 10. ford.) több eredmény hiányzik, mint ami fel lett víve.

Wehovszky Tamás 2022-11-12-15:37


 

 jogosulatlan játék

   

 Igen, értem a probléma lényegét (én anno kerületi csapatvezetőként ezért is jelentettem mindig előre le külön a kerületi versenybizottság felé is minden új igazolást, függetlenül attól, hogy egyébként moatsz-os engedélyt is csináltattunk nekik - a bejelentés nélkül soha meg sem jelenne az adott játékos a honlapon, és így nem lehetne felvinni a meccslapra sem - tehát adminisztráció miatt is szükséges), abban teljesen igazad van, hogy ezt a bejelentési kötelezettséget a versenyszabályzat előírja (7. § (6)). Viszont amire fel kívántam hívni a figyelmet, hogy ez így meglátásom szerint joghézag, hogy nincs előírva a szabályzatban semmilyen következmény/szankció arra az esetre, ha ez a bejelentés nem történik meg, sem a 7. § alatt nem találok ilyet, sem a jogosulatlan játék nevesített okai között ez nem szerepel. (26. §).  Tehát abban nem értünk egyet, hogy a moatsz versenyengedély megléte a lejelentés nélkül azt eredményezi-e, hogy nincs játékjogosultsága a játékosnak. Jogászi szemmel nézve a játékjogosultságra kizárólag 7. § (1) bek. vonatkozik, ami vagy a kerületi (3 számjegyű) engedélyt vagy a moatsz féle versenyengedélyt írja elő ahhoz, hogy a játékjogosultság meglegyen, vagy - vagy relációban, nem a kettőt együtt, és nem írja elő azt sem, hogy a játékjogosultságnak a bejelentés feltétele lenne. A 7. § (6) szól a bejelentési kötelezettségről, de ott viszont nem szerepel az a kitétel, hogy ennek hiányában, ennek elmaradása esetén a játékos ne lenne jogosult játszani. Szerintem ez egyszerűen egy joghézag, mert józan paraszti ésszel nézve abban szintén egyetértünk, hogy valamely adminisztrációs kötelezettséget előíró szabály nem teljesítésének kellene legyen valamilyen negatív következménye. Csak a versenyszabályzatból (ami amúgy a tavalyi  - mert idei nincs) ez jelenleg nem vezethető le. (A fel - le játszásokat nem keverném ide jelenleg, mivel az érintett játékos teljesen kezdő hobbistaként most kezd bajnokságot játszani, esetében fel sem merül, hogy a közel jövőben bárhol máshol is szerepelne - egyéb játékosok szerepeltetése esetén pedig szerintem a BEAC eddig minden szabályt, akár kerületi, akár budapesti betartott ennek kapcsán, úgyhogy szerintem ez nem tartozik jelenleg a tárgyhoz)    

Takáts Fanni 2022-11-12-12:55